Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká mouka | 500 gramů |
cukr krupice | 50 gramů |
vejce | 2 + 1 kusu |
sušené droždí | 3 lžičky |
mléko | 250 ml |
olej | 100 ml |
sůl | 1/2 lžičky |
náplň a drobenka
Název | Množství a jednotka |
---|---|
měkký tvaroh
Upravit ingredienci: měkký tvaroh
|
500 gramů |
cukr krupice
Upravit ingredienci: cukr krupice
|
100 gramů |
vejce
Upravit ingredienci: vejce
|
1 kus |
citronová kůra
Upravit ingredienci: citronová kůra
|
|
rozinky
Upravit ingredienci: rozinky
|
2 lžíce |
rum
Upravit ingredienci: rum
|
|
borůvková marmeláda
Upravit ingredienci: borůvková marmeláda
|
|
polohrubá mouka
Upravit ingredienci: polohrubá mouka
|
2 lžíce |
cukr mletý
Upravit ingredienci: cukr mletý
|
2 lžíce |
máslo
Upravit ingredienci: máslo
|
1 a 1/2 lžíce |
Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept
Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept
Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept
Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept
Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek